Balsam legger vekt på å finne dyktige kursholdere, og vi er stolte av å presentere dem: 

Nina Sjøvoll

Kursholder Nina Sjøvoll jobber til daglig som veileder og formidler av Enneagrammet. Hun veileder enkeltmennesker, team, par og ledere. Hennes veiledning av enkeltmennesker er både i forhold til deres personlig utvikling, men også i forhold til åndelig vekst. Nina Sjøvoll har mange års erfaring som leder både fra Helse Nord og Avinor. Hun har Hovedfag i helsefag, videreutdanning innen psykiatrisk sykepleie og veiledning. Hun er også sertifisert innen Enneagrammet. For mer info se www.ninasjøvoll.no

Enneagramkurs

Erlend Waade

Erlend Waade har levd med, og brukt Enneagrammet i ulike sammenhenger i over 20 år, og han er sertifisert som Enneagram Master. Han har bakgrunn som kateket i den norske kirke, og jobber nå som lærer i ungdomsskolen. Han er også skribent med egen blogg/nettside: www.himmel-jord.com.  

Enneagramkurs

Jeannie Ozon Høydal

Jeannie Ozon Høydal er opprinelig fra Canada, men har bodd i Kristiansand siden 1997. Hun er en utdannet kunstner med Bachelor i fine arts og har arbeidet som billedkunstner i 25 år.
Hun er medlem av NBK(Norskebilledkunstnerer), Norske Grafikere, og LNM(Landsforeningen Norske Malere).
Jeannie har deltatt i mange utstillinger i Norge og i utlandet, både separat og kollektivt.

Se: ozon-hoydal.com
Jeannie jobber hovedsakelig med malerier og grafikk på sitt atelieret på Myren Gård og Myren grafikk.

Malekurs

Tone Almendingen Røyneland fra ToneroseDesign.no - reiser rundt og holder kurs i kakedekorering. Av Tone kan du lære alt fra å trekke en kake med marsipan, til å lage de vakreste fantasiblomster av spiselig materiale, vesker av kake osv Hun holder ulike kurs slik at du kan være med om du aldri har pyntet en kake med marsipan tidligere, eller du har holdt på med kakedekorering lenge. De siste årene har hun laget hundrevis av kaker, holdt mange kurs, og utgitt kakedekoreringsbok. Les mer for å la deg inspirere: www.ToneroseDesign.no

Gerd Kirsten Heddeland kommer opprinnelig fra Ikjefjord i Sogn, men kom til Mandal i 1959. Hun har arbeidet som bonde, og i tillegg til bondeyrket har hun engasjert seg i organisasjonslivet i landbruket. Hun har vært leder både i det lokale bygdekvinnelaget og i fylkeslaget. Gerd Kirsten har gått på mange ulike kurs, bl.a lefse-og flatbrødbaking. Hun har vært lærer på mange bakekurs, og baker lefser og flatbrød for salg.

Rungthip Løgevik, også kalt Po, er født og oppvokst i Thailand. Hun har bodd i Norge i 13 år, og jobber for Byggservice. Hun holder på sine mattradisjoner fra hjemlandet, og elsker å lage Thai mat. Dette lærer hun gjerne videre til de som ønsker å lage mat med eksotiske smaker..

Rita Solum og Anne Danielsen

Rita Solum og Anne Danielsen, eller "Olivenpigene" som de også blir kalt, startet butikken Oliviers &Co i Kristian IV's gt. for over 6 år siden. De er generelt opptatt av god mat, gode råvarer og olivenolje spesielt. Etter å ha dypdykket i tema olivenolje over flere år, blir de bare mer og mer fascinert og interesserte i dette unike produktet.  

Matkurs

Asbjørn Larsen bor i Lillesand og har drevet med kurs i treskjæring siden 1976.

De siste 2 1/2 åra har han jobbet mye med MakeMake  dekorasjonsbetong.

Han har vært på kurs i Danmark, og har  holdt kurs i Lillesand.

Betongkurs

Siri Anette Nordby er utdannet faglærer i kunst og håndverk, og master i pedagogikk. På syrommet sitt boltrer hun seg med mønster, saks og symaskin. Hun bruker nye og gamle stoffer, designer, redesigner og lar skapergleden få fritt utløp. Hun elsker å sy kjoler! Som kursholder ønsker hun å dele sin skaperglede, og få kreativiteten til å blomstre hos deg også!
Ønsker du mer inspirasjon og søm-tips? Gå inn på bloggen hennes: http://sirisyrom.blogg.no/

Marit Sørensen Røisland og Nina Sjursen Ruud kommer fra Ålefjær, og driver firmaet "Rett fra hjertet". De lager og holder kurs i bl.a toving av sitteunderlag i ull. Underlagenes barnslige og naive uttrykk, er utviklet over flere år med entusiastisk jobbing og mye hverdagshumor.   

Mai Hvid Jørgensen (født i 1962) bor "ude i skoven" i Danmark, hvor hun  har sitt verksted. Gleden ved å skape skjønne ting i naturmaterialer, kun med bruk av enkelt håndverktøy, er en fasinasjon som fyller hennes hverdag.

Hun er utdannet håndarbeidslærer, men har siden 1998 arbeidet med pil. Hun har 15 års undervisningserfaring.

Ved siden av undervisningen selger hun sine produkter dels hjemmefra og på f.eks kunsthåndverksmarkeder i hele Europa.

I Norge er hun kjent fra julemarkedet på Søgne gamle prestegård og Villvinmarkedet i Risør.

Pilflettingskurs

Janne B. Haanes er partner i NOVERA. Hun er teolog, med utdanning fra USA og Norge. Janne har sin arbeidserfaring fra Scandinavian Airlines, og fra ulike pedagogiske institusjoner som lærer. De siste tre årene har hun vært lærer på Steinerskolen i Arendal. Enneagramutdanning har hun fra The Enneagram Institute ved Riso og Hudson.

Janne har 10 års erfaring med foredrag, kursing av grupper, utvikling av team og individuell terapi, ved bruk av Enneagrammet. Jannes spesialfelt er service og kundebehandling, og utvikling av relasjonsledelse. Hun blir mye brukt i teamutvikling i utdanningsinstitusjoner og kommunale virksomheter. 

Finn Gitmark har mer enn 45-års erfaring på «kjøkkenet». Han begynte som lærling i 1969 på Ernst Hotell, og har siden jobbet med mat på ulike arenaer. Han har vært driftsleder i Sparkjeden, eid og drevet Studenten catering i en årrekke, vært kjøkkensjef i kantina på lærerskolen og flere andre steder. Hvem husker vel ikke den berømte kringla??  Han er også en populær leverandør av mat til stevner, bryllup og andre store anledninger. I dag er han kjøkkensjef og kursholder på Kristiansand folkehøyskole Dvergsnestangen.

Please reload

Tidligere kursholdere:

Shintaro Hasegawa

Shintaro Hasegawa kommer fra Japan og er Kjøkkensjef påhttp://www.foodasylum.com i  Kristansand.

Han har 13 års erfaring med Sushi og har jobbet ved Food Asylum i 4 år, han er  opptatt av  de rene smakene men eksprimenterer også med nye smaker.

http://www.krsby.no/byensbeste/food-asylum-kokken-43008

Matkurs

Malene Hallandvik

Malene Hallandvik kommer fra Kristiansand, men studerer for tiden til sosionom ved Diakonhjemmet i Oslo. Hun har en stor interresse for baking. Hun har øye for "det lille ekstra" som hever standarden til langt over gjennomsnittet. Malene deler mer enn gjerne sine kunnskaper og erfaringer hun har gjort med baking. Hun har evnen til å inspirere og til å se den enkelte. 

Matkurs

Rolf T. Øygarden

​Rolf T. Øygarden er en lidenskapelig og entusiastisk hobbykokk. Matinteressen og inspirasjonen er hentet fra hele verden, fra eksotiske gatemarkeder til finere restauranter. Rolf har erfaring som kursholder, blant annet innen Thaimat og "mat for folk i tidsklemma".

Matkurs

Magne Myhren

Magne Myhren er familiefar, ektemann, grubler, naturmenneske, lærer og kunstner. Han har de siste årene utviklet et spennende kurs innen fotografering.

Nærmere presentasjon av Magne finner du på:

http://www.magnemyhren.no/about.htm

Fotokurs

Hanne Timenes Gundersen

Hanne Timenes Gundersen jobber som formingslærer ved Høvåg skole. Hun er utdtdannet allmennlærer med videreutdanning i forming. Hanne er fascinert av leiren sine fantastiske egenskaper. Materialet egner seg for store og små.

Keramikk-kurs

Gro T. Rykkelid

Gro Torvaldsen Rykkelid er født i Kristiansand, men bor nå på Engavågen på Helgelandskysten. Gro er utdannet blomsterdekoratør og har tatt hovedfag på Kunst- og håndverksskolen. Hun jobber som illustratør og billedkunstner. Hun har illustrert 21 barnebøker, skrevet 5 hobbybøker, hatt en rekke utstillinger og undervist i Norge og utlandet. Gro har også utviklet "Hjeretespråk" som er et visuelt kommunikasjonsverktøy basert på bilder og metaforer. Hun har gitt ut bøkene "Hjertehagen" og "Gartner i eget liv!"

Mer info om Gro: www.grorykkelid.no

Male- og bokbindingskurs

Mari Melilot

Mari Melilot lever av å formidle sømkunnskap. Hun er utdannet klesdesigner ved Kunsthøgskolen i Oslo, og startet kursvirksomheten Mange vrange i Oslo i 2010. Hun har skrevet «Syboka», «Sy til barna» og «Hjemmesydd» og er for tiden engasjert i Kirkens bymisjon, der hun lærer fattige tilreisende å sy, i tillegg til å holde kurs på bestilling rundt om i landet.

Redesign sykurs

Olga Grimsmo Nilsen

Olga Grimsmo Nilsen, (født i 1954) tok sin diplom ved Møbel-og Interiørlinjen på Statens Håndverk-og Kunstindustriskole (nå Kunsthøyskolen) i Oslo. Hun har arbeidet som billedkunstner i over tyve år, og har vært medlem av Norske billedkunstnere (NBK) siden 1996. I 2014 ble hun også medlem av Tegnerforbundet.

Olga har deltatt i mange utstillinger i Norge, både separat, kollektivt og juryerte, også noen steder i utlandet. Se CV på gallerigeitodden.no

Ved siden av sitt atelier, driver hun Galleri Geitodden.

Hun arbeider hovedsakelig med tresnitt og tegning.

Grafikk-kurs

Anne Lise Gjønnes

Anne Lise Gjønnes er filtmaker. Hun skaper klær i ull og silke som pynter, varmer og gleder. Hun leker med farger og veileder deg gjerne i dine fargevalg. Anne Lise har jobbet som filtmaker siden 2005. Les mer på www.beautyfelt.com

Tovekurs

Einar Rødland

Einar Rødland er ingeniør, speiderleder, friluftsmann og hobbysnekker.  Han er innehaver av både motorsag og symaskin.  I skjærgården liker han å tøffe rundt, på hvilepuls, i ei 20 fots plastsnekke.  Einar vokste opp med en taustubb i den ene hånda, og har alltid likt å knytte knuter både til lands og til vanns.

Knuter og spleis-kurs

Ellen og Roar Tønnessen

Ellen Tønnessen er adjunkt og jobber på Hellemyr skole.

Roar Tønnessen er utdannet teolog og jobber som pastor i Sogndalen Frikirke. Han har hatt mange samtaler med par.

I 2002 gikk de på Familieskolen på New Zealand. Mye av undervisningen til kurset "De 5 kjærlighetsspråkene" er hentet derfra.

Kurs i "Kjærlighetens fem språk"

Tone Lise Gustavsen

Tone Lise Gustavsen er foredragsholder, kursholder og forkynner. Hun er en inspirator som basert på eget liv og erfaringer tør å utfordre, oppmuntre og motivere til livsendring.

Hun har i flere år driftet samtalegrupper for jenter og gutter i ungdomsskolen, og holdt foredrag på foreldremøter.

Kjærlighet til mennesker er drivkraften til denne kvinnen som blir motivert av å se forvandlede liv.

Kurs om hersketeknikker

Please reload

Balsam

Org.nr: 813 328 712

Mob: 92 88 88 04 / 45 24 51 31

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey